Als kinderen het naar de zin hebben….

1 Jun

posted by

Categories: Blog

Comments: 1

dan hebben de ouders het ook! Dat is iets wat we veel horen als we vragen of gasten van onze camping het naar de zin hebben gehad.

We hechten er veel waarde aan om het kinderen naar de zin te maken. Ons recreatieprogramma proberen we steeds te vernieuwen met hippe activiteiten. Vorig jaar was dat bijvoorbeeld Paintball en bumpervoetbal en dit jaar kochten we een heus opblaasbaar “levend tafelvoetbalspel” en ook sumo worstelpakken. Het valt goed bij de kinderen en jeugd op onze camping.

Toch is het wel lastig om als camping te besluiten welke activiteiten je het seizoen erop gaat aanbieden in je recreatieprogramma. Op recreatiebeurzen is veel aanbod. Ook vertegenwoordigers van spelmateriaal weten ons goed te vinden.
Wat zijn we dan vaak blij dat we als ondernemers allebei nog relatief jong zijn (Hubert 30, Judith 35). We kunnen ons nog heerlijk inleven in de kinderen. Ook vinden het ook nog wel eens leuk om een speeltoestel of spelactiviteit uit te proberen 
Het helpt ook dat we omgeven zijn door jonge kinderen (Judith heeft 2 kids van 8 – Sjoerd en 10- Renske) en ons beheerdersechtpaar Roland en Marjolein hebben ook twee dochters, waarvan er een al een echte tiener is (Amber 14, Marit 11).

We hebben als camping ook sterk de overtuiging dat “de basics” ook belangrijk zijn in camping animatie. Buiten spelen, huttenbouwen, zwemmen in het meer en creatief knutselen bijvoorbeeld. Dus ook daar proberen we aandacht aan te geven. Zo hebben we voor de Kidsclub 1 belangrijke hoofddoelstelling: Ieder kind gaat met een 3D knutselwerk naar huis. Geen platte kleurplaten of saaie knutsels dus. En wij hebben ons werk pas goed gedaan als die knutsels na een week nog in de voortent bij de caravan hangen. Als de kinderen trots zijn op hun werkjes, dan zijn wij dat ook 

Afgelopen week heeft Chantal, onze afstudeerder van de NHTV, een onderzoek gedaan naar de tevredenheid van kinderen op Camping ’t Zand. Meten is weten, zeggen ze he. De uitslagen zijn nog niet bij ons bekend maar we zijn wel heel benieuwd naar alle tips en tops van de kids.
Heb je nu zelf nog een ingeving na het lezen van dit stuk en wil je ons een tip of top meegeven? Dan horen we dat natuurlijk graag. Stuur ons gerust een mailtje!

Hubert en Judith van Loon

 1. Nog wat ideeen voor 12+ zoals ik
  - een kabelbaan
  - meer avond spellen
  - crea voor tieners net als dat duck tape
  - een rommelmarkt
  - hogere klimwand/ stormbaan

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>