Dat klinkt als muziek in de oren!

Afgelopen weekend was de muziekinstallatie in het toiletgebouw op het F veld defect. Ik werd door diverse mensen aangesproken over dit gemis aan muziek. Hebben jullie er al eens over nagedacht wat de uitwerking van muziek is? Omdat diverse mensen mij aanspraken heb ik me deze vraag ook maar eens gesteld. Uit de gesprekken met de gasten van onze camping kwamen leuke en ook wel verrassende antwoorden.

Zo vond de een het fijn om bijgepraat te worden over de activiteiten die in Alphen Chaam en de rest van Brabant op de agenda staan. En de ander vond het leuk om via de radio wat meer kennis te maken met de gebruiken en gewoontes in de regio. De grappigste reactie die ik kreeg was die van een gast die muziek in het toiletgebouw wel prettig vond omdat hij dan de scheten van de buurman in het toilethokje niet kon horen. Daar moest ik wel om lachen.

We weten al dat muziek kinderen ook slimmer kan maken en dat het op mensen met dementie positieve uitwerkingen heeft. Daarnaast is muziek natuurlijk een hele belangrijke sfeermaker. Tot slot heb ik kunnen achterhalen dat muziek ook nog ontspannend en stress verlagend kan werken. Het is zelfs zo dat wanneer je veel naar muziek luistert het de slaap kan verbeteren. Op Camping ’t Zand wordt je dus slimmer en meer ontspannen :)

Ik denk dat we nu wel weten wat het belang van muziek in ons toiletgebouw is en dat we de gasten van onze camping heel blij maken als wij zorgen dat komend weekend de muziekinstallatie weer werkt.

Wat was nu eigenlijk het probleem met de muziekinstallatie? Het is zo dat er een radio met versterker achter de muziekboxen gekoppeld zit. Omdat wij werken met een tijdschakelaar moeten we een oude variant van muziek installatie hebben met zo’n ouderwetse drukknop waarmee je de installatie aan of uit kan zetten. Zoals sommige gasten weten had ik op mijn 13e mijn eerste vakantiebaantje al bij de familie van Loon. De oude installatie was mijn allereerste muziekinstallatie. Nostalgie voel ik daar dus wel bij want ik weet nog dat ik hem van mijn eerst verdiende guldens betaald heb.

In ieder geval gaan we deze week op zoek naar een nieuwe installatie. We zorgen er voor dat jullie komend weekend weer gezellig naar de muziekzender van Alphen Chaam – Radio Optimaal – kunnen luisteren!

 

Roland Geppaard

  1. hallo ronald,
    je hebt helemaal gelijk zonder muziek is het leven zoals ze in brabant zeggen kei ongezellig!!
    de nostalgie begrijp ik wel en trotse gevoel blijft ook zitten maar eerlijk is eerlijk je moet ook met de tijd mee gaan niet waar?.
    ik hoop dat ook deze installtie lang mee gaat want er is geen gezelliger station dan radio optimaal voor al op zaterdag avond,
    tot hoors en groet van marijke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>