Nieuwbouw Strandpaviljoen ’t Zand en nieuwe ingang Recreatiepark ’t Zand

De nieuwbouwplannen voor het nieuwe strandpaviljoen en ingang van Recreatiepark ’t Zand zijn klaar!
Met veel trots kunnen wij deze plannen nu eindelijk aan onze gasten, buren (bewoners villawijk ’t Zand)  en inwoners van de gemeente Alphen-Chaam presenteren.
Na enkele tientallen jaren van voorbereidingen heeft Recreatiepark ’t Zand nu een prachtige uitbreiding in het vooruitzicht.
In 2019 werd ongeveer 19 hectare grond van de gemeente Alphen-Chaam gekocht voor uitbreiding en modernisering van het bestaande Recreatiepark ’t Zand.

Om dit op deze locatie te mogen realiseren was er veel natuurcompensatie nodig. In totaal is er hiervoor ruim 30 hectare landbouwgrond geleverd, en reeds ingericht als natuur, die nu de bestemming beschermd natuurgebied heeft. Deze natuurgebieden liggen elders in de gemeente Alphen-Chaam en in de buurgemeente Baarle-Nassau.

Het bestemmingsplan van 1976 is gewijzigd en sinds geruime tijd is er begonnen met de bouwplannen in nauw overleg met Architectenbureau Michielsen.

In het najaar van 2023 is er gestart met de bouw van het strandpaviljoen, receptie en recreatiegebouw.
Deze gebouwen zullen door “het Zandplein” verbonden worden.

Alhoewel het bouwblok 3.600 m² groot is zal er maar een derde hiervan bebouwd worden. Het strandpaviljoen wordt grotendeels verwerkt in het schuine talud waardoor het niet groot oogt en het mooi op zal gaan in de omgeving. Er is gekozen om bouwmaterialen en kleuren te gebruiken welke volledig passen in de omgeving.

De (hoofd) toegang naar Recreatiepark ’t Zand zal straks via de Franse Baan en Voskuil plaatsvinden.